Novosti

Novosti i Publikacije

Novosti

Prehrambeni sektor u Srbiji

02.04.2024.

Uzimajući u obzir da je poslovna klima stabilna u poslednja 2 kvartala (ocena A4 koju daje Coface procena rizika zemlje) i da se poljoprivredno-prehrambeni sektor u Centralnoistočnoj Evropi karakteriše kao sektor srednjeg rizika s obzirom na nekoliko faktora, posebno je važno sagledati prehrambeni sektor u Srbiji. Više informacija o našim najnovijim Uvidima sa tržišta za Prehrambeni sektor u Srbiji.

Pročitajte više

2024.: Ključna godina, Coface barometar rizika za države i sektore za četvrti kvartal 2023. Godine

31.01.2024.

Nakon pomalo turbulentne 2023. godine, za koju se na kraju ispostavilo da je bila mnogo bolja nego što se očekivalo, 2024. godina će po svim izgledima biti jednako presudna koliko i neizvesna, kako u (geo)političkom smislu, uzimajući u obzir predsedničke i/ili parlamentarne izbore u više od 60 zemalja tako i u ekonomskom smislu, budući da je svetska privreda koja i dalje usporava opterećena sve većim poslovnim rizicima.

Pročitajte više

Sve duža i češća kašnjenja plaćanja u Francuskoj, manje kompanije na ivici pucanja

08.11.2023.

U 2023. godini, 97% francuskih preduzeća ponudilo je uslove plaćanja svojim klijentima, sa prosečnim rokom od 48 dana. Uprkos tome, 82% preduzeća iskusilo je kašnjenje u plaćanju svojih kupaca u poslednjih 12 meseci.

Pročitajte više

Coface CEE Top 500 kompanija - izdanje 2023

07.11.2023.

Uprkos početnoj zabrinutosti oko uticaja rata u Ukrajini na ekonomiju Centralne i Istočne Evrope (CIE), region je pokazao otpornost. Međutim, zbog energetske krize i rastućih troškova, region postepeno doživljava usporavanje.

Pročitajte više

Zemlje zaliva(GCC):Pravi pobednici izazova globalne ekonomije?

25.10.2023.

Nakon usporavanja u 2023. uglavnom zbog nižih cena proizvodnje i energije, očekuje se da će 2024. biti godina većeg ekonomskog rasta za zemlje Saveta za saradnju u Zalivu (GCC), pošto su, posle nekoliko meseci pesimizma u pogledu globalne potražnje za naftom, cene rasle od leto.
Ali nisu sve zemlje jednake...

Pročitajte više
Sve novosti

Ako ste novinar i želite da dobijate informacije o našim aktivnostima u Srbiji kontaktirajte nas na:
 
office-rs@coface.com
 
Ili nas pratite na:
 
Twitter-u @CofaceSrbija
LinkedIn-u Coface Srbija
   
Journalists
Ovaj sajt sadrži razne informacije koje mogu da Vas zanimaju, kao što su:
 
Coface vizija
Novosti i publikacije
Ekonomske publikacije
   
  • Serbian
  • English