Novosti

Novosti i Publikacije

Novosti

War in Ukraine: Many (big) losers, few (real) winners

10.05.2022.

More than two months after the start of the war in Ukraine, of Russia’s invasion of Ukraine on 24 February, prospects for a rapid resolution of the war seem increasingly unlikely.

Pročitajte više

Porast broja nesolventnih kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi

05.05.2022.

Različite privredne okolnosti, mere podrške i zakonske promene uticali su na trendove nelikvidnosti u zemljama srednje i istočne Evrope u poslednje dve godine. Pandemija COVID-a izazvala je pad privrednog rasta od 4% regionalnog razvoja.

Pročitajte više

Ekonomske posledice rusko-ukrajinskog sukoba: najava stagflacije

07.03.2022.

Rusko-ukrajinski sukob je prouzrokovao niz poremećaja na finansijskim tržištima i u drastičnoj meri povećao neizvesnost u pogledu oporavka svetske privrede. Nakon naše poslednje publikacije došlo je do promene prilika u svetu, a sa njima su došle i promene u sferi poslovnih rizika.

Pročitajte više

Barometar poslovnog rizika za četvrto tromesečje 2021: oporavak svetske privrede se nastavlja i u 2022. ali pred nama je put ispunjen preprekama

22.02.2022.

Dve godine nakon početka pandemije, globalna ekonomija nastavlja da se oporavlja, ali se i dalje suočava sa značajnim izazovima. Preuzmite Coface Q4 2021 Barometar rizika zemlje i sektora i njegovo saopštenje za javnost ovde.

Pročitajte više

Morocco Corporate Payment Survey 2021: shortened delays but still widespread late payments

18.01.2022.

According to Coface's 2021 study on the payment behaviour of companies in Morocco, contractual payment terms in the country remain long, reaching an average of 79 days. However, they have improved significantly, with a shorter duration of about 14 days compared to the previous survey conducted in 2019.

Pročitajte više
Sve novosti

Ako ste novinar i želite da dobijate informacije o našim aktivnostima u Srbiji kontaktirajte nas na:
 
office-rs@coface.com
 
Ili nas pratite na:
 
Twitter-u @CofaceSrbija
LinkedIn-u Coface Srbija
   
Journalists
Ovaj sajt sadrži razne informacije koje mogu da Vas zanimaju, kao što su:
 
Coface vizija
Novosti i publikacije
Ekonomske publikacije
   
  • Serbian
  • English