Novosti

Novosti i Publikacije

Novosti

Ekonomska diversifikacija je jedna od mnogih posledica koje nepredvidljiva cena nafte ima po izvoznike sa područja Bliskog istoka i Afrike

17.03.2021.

Negativan uticaj pandemije izazvane virusom COVID-19 na rast svetskog BDP-a i obim svetske trgovine je prouzrokovao izrazit pad cena nafte tokom proleća 2020. godine. Iako privremen, pomenuti pad cena je na različite načine uticao na izvoznike sa područja Bliskog istoka i Afrike, u zavisnosti od stepena u kom ukupna industrijska proizvodnja tih zemalja zavisi od nafte, kao i od finansijske stabilnosti pojedinačnih zemalja i njihovih međunarodnih rezervi.

Pročitajte više

Paradoks korporativnih nesolventnosti u Evropi: Čudo i opsena

16.03.2021.

Coface Focus - paradoks poslovne nelikvidnosti u Evropi: čudo i opsena. Fotografija prikazuje muškarca i ženu u kafiću zabrinutei za svoje korporativne finansije.

Pročitajte više

Poljska: Periodi zastoja u platnom prometu između kompanija se tokom pandemije skraćuju

26.02.2021.

2020. godina je obeležena pandemijom izazvanom virusom COVID-19. U cilju ublažavanja negativnih posledica koje je ovakva jedna teška ekonomska situacija imala po poljske kompanije, preduzete su različite mere usmerene ka održavanju likvidnosti privrede, kao što su odlaganje i oslobađanje od obaveza uplaćivanja poreza i doprinosa na lični dohodak. Otuda su, uprkos ekonomskoj krizi širokih razmera, zastoji u platnom prometu između kompanija postali kraći. Međutim, pošto će se od ovakvih mera postepeno odustati tokom 2021. godine, dve trećine kompanija očekuje pogoršanja svojih poslovnih aktivnosti u tekućoj godini.

Pročitajte više

Coface Barometar poslovnog rizika za poslednji kvartal 2020 - neravnomeran oporavak

22.02.2021.

U najnovijem kvartalnom Barometru poslovnog rizika, a povodom objavljivanja priručnika za upravljanje rizicima po državama i privrednim sektorima, analitičari iz kompanije Coface podvlače neravnomeran privredni oporavak država, privrednih sektora i nivoa zarada.

Pročitajte više

COFACE SA: Bonitetska kuća Moody's podiže očekivani kreditni rejting kompanije Coface na "stabilan"

14.02.2021.

Bonitetska kuća Moody's je 10. februara 2021. god. potvrdila A2 rejting finansijske stabilnosti kompanije Coface (Finansijska snaga osiguranja - IFS). Ista kuća je podigla i očekivani kreditni rejting kompanije Coface, koji je sada ocenjen kao stabilan.

Pročitajte više
Sve novosti

Ako ste novinar i želite da dobijate informacije o našim aktivnostima u Srbiji kontaktirajte nas na:
 
office-rs@coface.com
 
Ili nas pratite na:
 
Twitter-u @CofaceSrbija
LinkedIn-u Coface Srbija
   
Journalists
Ovaj sajt sadrži razne informacije koje mogu da Vas zanimaju, kao što su:
 
Coface vizija
Novosti i publikacije
Ekonomske publikacije
   
  • Serbian
  • English