Novosti
25.03.2015.
Novosti o proizvodima

Portal "eKapija" dodelio priznanja "Aurea 2015"

Aurea 2015

Drugu godinu za redom, strateški partner "eKapije" na projektu "Aurea" je osiguravajuća kuća "Coface".

 

Djordje Zivanovic

- Počastvovani smo što i ove godine možemo da podržimo ovu manifestaciju, čiji je cilj da nagradi kompanije koje teže razvoju inovativnih rešenja, koje se bave implementacijom novih tehnologija, kao i razvojem kvaliteta. Učešćem u ovogodišnjem projektu kao strateški partneri manifestacije "Aurea 2015", želimo da pošaljemo još snažniju i jasniju poruku, a to je da su razvoj novih ideja, jedinstvenost i kvalitet jedini siguran put u oporavku naše privrede i našeg društva. Za "Coface", kao kompaniju koja se bavi osiguranjem potraživanja i procenom rizika poslovanja u celom svetu, projekat "Aurea" ima još veći značaj, naročito imajući u vidu da je pred nama još jedna godina puna izazova za naše ekonomsko okruženje koje je potrebno savladati - rekao je Đorđe Živanović, generalni direktor "Coface" Srbija.
Kompanija "Tigar Tyres" dobitnik je ovogodišnje nagrade za investiciju godine "Aurea", koju dodeljuje poslovni portal "eKapija". Ova kompanija koja posluje u Pirotu otvorila je u oktobru 2014. godine novi pogon za proizvodnju guma, a kada ceo projekat bude završen (do kraja 2016. godine) investicija će dostići 215 mil EUR i biće zaposleno 500 novih radnika.
 

Proširenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novog programa proizvodnje putničkih i poluteretnih pneumatika omogućiće povećanje obima proizvodnje za 50%, a novi kapaciteti u potpunosti će biti namenjeni izvozu.

 

Nagradu dobitniku je uručio Ronald Seeliger, predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja i generalni direktor kompanije "Hemofarm".

 

Milena Tošić, predstavnik društva "Tigar Tyres", koja je primila nagradu, istakla je da su inicijative kao što je nagrada "Aurea" važne za promociju uspešnih projekata u Srbiji, i promociju naše zemlje kao dobrog ekonomskog ambijenta za nove investitore.

 

Dodela

 - Realizacijom ove značajne investicije "Tigar Tyres" je dobio savremenu fabriku koja donosi novu ravnotežu između ljudskih resursa i pametnih mašina, s obzirom na to da je proces u velikoj meri automatizovan. Na ovaj način ćemo efikasno, uz fleksibilan model proizvodnje, biti u mogućnosti da u postojećem i novom pogonu isporučujemo ukupno 12 miliona guma u 1.700 različitih dimenzija. Idući u susret zahtevima tržišta naš asortiman je proširen na osam brendova putničkih, poluteretnih i guma 4x4: "tigar", "riken", "kormoran", "orium", "strial", "taurus", "idilis" i "sebring" - rekla je Tošić i dodala da će se gume iz pirotske fabrike naći na tržištima širom Evrope, Afrike, Bliskog istoka, tako da će ukupan izvoz već sledeće godine dostići 420 mil EUR.Osim glavne nagrade, "eKapija" je dodelila i dva specijalna priznanja: priznanje za inovativnost ponela je strartap kompanija "TruckTrack" za softver za upravljanje radom transportnih firmi, dok je čast da ponese priznanje za društvenu korisnost imao Ženski centar Užice za otvaranje Reciklažnog centra tekstila.

Direktor "eKapije" Zdravko Lončar rekao je da je ideja nagrade "Aurea" da pomogne razvoju inovativne kulture i kulture odgovornog ponašanja, kako bismo se kretali u pravcu boljih i razvijenijih društava.

 

zdravko_loncar

- Kada bismo oko sebe imali više inovativnosti i kada bismo oko sebe imali više brige za društvo i okolinu, bili bismo mnogo srećnije i lepše društvo za život. Nije nam za to neophodno da uzimamo nove kredite ili da radimo više, potrebno je da radimo pametnije, potrebno je da gradimo inovativnu i odgovornu kulturu u našem društvu. Konstantan rad na inovacijama i stalne promene su ključ uspeha u biznisu. Pravi primer za to je današnji pobednik "Auree", kompanija "Tigar Tyres" koja je u Pirotu otvorila novi proizvodni pogon koji je po mnogo čemu jedinstven u svetu i koji brojnim tehnološkim inovacijama trasira sigurnu budućnost ovoj kompaniji, a i pirotskom kraju.Osim nagrađenih investicija u finale ovogodišnjeg izbora za investiciju godine "Aurea" plasiralo se još pet projekata: "Naftachem" – Postrojenje za aditiviranje goriva, Uređaj za uništavanje ambrozije, "Feplo" – Fabrika vodootpornih EKO građevinskih ploča, "Meter&Control" - IDIS interoperabilna brojila električne energije i "StartLabs" – Tehnološki akcelerator za razvoj IT preduzetništva.

 

O dobitniku glavne nagrade "Aurea 2015" i nosiocima specijalnih priznanja odlučivao je petočlani žiri, a svoj glas dali su i čitaoci portala ekapija.com i aurea.rs. Uslov za učešće na konkursu bio je da su projekti realizovani tokom prethodne kalendarske godine i da ispunjavaju tri kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

 

Dodeli priznanja u beogradskom "Aeroklubu" prisustvovali su mnogobrojni predstavnici diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija. Partneri "eKapije" na projektu "Aurea 2015" su i kompanija "Global IT Factory" i PR agencija "Chapter 4".

 

O dobitniku nagrade "Aurea 2015"

 

  Investicija kompanije "Tigar Tyres" u Pirotu predviđa osvajanje novog programa putničkih i poluteretnih pneumatika i ujedno proširenje postojećih proizvodnih kapaciteta sa 8 miliona guma u 2013. na 12 miliona guma do 2016. godine.

 

  Projekat "Big Tigar" predstavlja "benchmark" na nivou cele Grupe "Michelin". U novom pogonu instalirana je najsavremenija oprema u ovoj grani industrije, koja osim što garantuje gume vrhunskih performansi, omogućava i da proizvodnja bude prilično "čista". Sve je robotizovano i mašine rade najveći deo posla. Sa izgradnjom "Big Tigra" broj artikala koji iz pirotske fabrike izađe porastao je sa 300 na više od 1.500. Ukupna vrednost projekta je 215 mil EUR u periodu 2013 – 2016, a više od polovine ukupne investicije podrazumeva domaće dobavljače. U novom pogonu 500 radnika će dobiti posao, a po završetku kompletnog projekta u celoj fabrici "Tigar Tyres" će raditi 2.700 ljudi.

 

"Tigar" će izvoziti u Rusiju, Evropsku uniju, Afriku i na Bliski istok.

 

Dodela nagrada
Vrh strane
  • Serbian
  • English