Novosti
15.04.2019.
Korporativne vesti

Coface jača svoju tržišnu poziciju u jadranskoj regiji kupovinom SID - PKZ, vodeće kompanije za kreditno osiguranje u Sloveniji

Coface strengthens its market position in the Adriatic region by acquiring SID - PKZ, the leading credit insurance company in Slovenia

 

Coface danas objavljuje kupovinu SID - PKZ, tržišnog lidera u osiguranju kredita u Sloveniji sa visokim tržišnim udelom.Kako je Coface kupio sve deonice SID-PKZ-a, kompanija će poslovati pod novim imenom Coface PKZ. Akvizicija podržava Coface-ovu strategiju profitabilnog rasta u regionu Centralne i Istočne Evrope.

 

SID - PKZ je osnovala SID banka u 2005. godini. Zabeležio je 14,3 milipna EUR bruto zaračunate premije 2018. godine. Ova transakcija će imati neutralan uticaj na Coface-ov koeficijent solventnosti.

 

Ovim strateškim korakom Coface jača svoju tržišnu poziciju u jadranskoj regiji. Nudeći širok spektar usluga i široku međunarodnu mrežu, Coface će unaprediti podršku slovenačkim izvoznicima i na taj način dodati vrednost svojim klijentima i doprineti ekonomskom razvoju zemlje. Coface PKZ će biti integrisan u region Centralne i Istočne Evrope pod vođstvom regionalnog CEO-a .Declan Daly.

Coface PKZ logo
Xavier Durand, CEO kompanije Coface, dodao je:

“Akvizicija SID - PKZ označava prvu inicijativu Coface-a za eksterni rast u više od 10 godina. To će ojačati naše prisustvo u ovom važnom delu sveta i apsolutno je u skladu sa ciljevima našeg strateškog plana Fit to Win. Kroz ovu akviziciju, Coface je ponosan što doprinosi unapređenju slovenačke privrede i sa zadoboljstvom želi dobrodošlicu veoma iskusnom i visoko priznatom timu od 74 stručnjaka iz SID - PKZ.”

SID - PKZ
Po okončanju procesa prodaje, Sibil Svilan, predsednik Uprave SID banke, izjavio je:

"Verujemo da novi strateški vlasnik SID-PKZ-a može pružiti mogućnosti za razvoj i daljnje širenje poslovanja kompanije, što će omogućiti SID-PKZ-u pristup širem spektru stranih tržišta, što će nesumnjivo pomoći slovenačkoj privredi. To će takođe imati pozitivan uticaj na konkurentnije osiguranje i reosiguranje nemarketabilnih rizika, koje ćemo nastaviti da sprovodimo u SID banci. Verujemo da će to dalje stimulisati slovenački izvoz i održivi ekonomski razvoj u Sloveniji."

 

Sergej Simoniti, predsednik Upravnog odbora SID - PKZ, dodao je:

“Radujemo se što smo postali deo Coface porodice. Kao deo grupacije SID banaka, služili smo slovenačkoj ekonomiji u njenom širenju u proteklih 27 godina. Veoma smo ponosni što je Coface potvrdio naša dostignuća i prepoznao našu vrednost. Uvereni smo da će to što ćemo biti deo Coface grupe omogućiti našim klijentima još bolju uslugu. Verujemo da ćemo zajedno sa Coface-om ojačati našu poziciju tržišnog lidera i prvog izbora za trgovačkog kreditnog osiguravatelja u jadranskoj regiji.”

Preuzmite ovo obaveštenje za štampu : Coface jača svoju tržišnu poziciju u jadranskoj regiji kupovinom SI... (252,44 kB)
Vrh strane
  • Serbian
  • English