Novosti
28.04.2016.
Novosti o proizvodima

Saradnja Coface i Privredne komore Crne Gore: Promocija Excellent SME sertifikata

Saradnja Coface i Privredne komore Crne Gore: Promocija Excellent SME sertifikata

Coface i Privredna komora Crne Gore su 28. aprila 2016. godine potpisali Memorandum o dugoročnoj saradnji ove dve institucije. U okviru planiranih aktivnosti za promociju elektronskog sertifikata Excellent SME, organizovana je i radionica „Motivisanje zaposlenih” namenjena menadžmentima preduzeća koja su nosioci Excellent SME sertifikata. 

Cilj radionice bilo je razumevanje različitih izvora motivacije zaposlenih, razvoj individualnog pristupa u tom procesu i prezentacija načina kako povećati njihovu motivisanost.

Predavač je bio Marko Polovina, specijalista za ljudske resurse iz kompanije MPC Holding, a među učesnicima bili su potpredsednica Privredne komore Crne Gore Ljiljana Filipović, direktor COFACE za Srbiju i Crnu Goru Đorđe Živanović, kao i predstavnici kompanija Hemomont, Telemont, Entext, Tring, Komunalnog preduzeća Herceg Novi, Uno Nikšić i drugi.

Potpredsednica Komore podsetila je da ova asocijacija sa COFACE od novembra 2015. godine realizuje u Crnoj Gori uslugu izdavanja sertifikata SME Excellent sa ciljem isticanja uspešnih preduzeća i doprinosa njihovoj prepoznatljivosti na širem tržištu.

- Stopedeset crnogorskih preduzeća je pozitivno ocenjeno, 112 su postali nosioci Excellent SME sertifikata, dok su ostale firme u postupku njegovog dobijanja. Cilj Privredne komore je da uspešna preduzeća učini vidljivijim na domaćem i regionalnom tržištu te doprinese njihovom poslovnom povezivanju što ove firme ocenjuju kao glavni motiv ulaska u SME Excellent projekat – rekla je Filipović.

Direktor COFACE Srbija, Đorđe Živanović kazao je da je Privredna komora Crne Gore strateški, izuzetan Excellent partner. On je kazao da je Excellent SME projekat pokrenut u više od 10 zemalja sa ciljem doprinosa transparentnijem poslovanju, te da je podržan od EU.

- U osnovi projekta su edukacije poput današnje radionice koja pokazuje značaj poštovanja i motivisanosti zaposlenih, jer je tim najvrijedniji kapital svake firme  - rekao je Živanović.

Predstavnici preduzeća koji su učestovovali u radionici, iskazali su značaj ovakvih vidova edukacije za poslovanje.

Predstavnica Hemomonta je kazala da se u okviru firme redovno organizuju ovakve edukacije za zaposlene.

- Volimo što smo deo SME Excellent tima. STADA grupa čiji smo član je odmah na internet stranici istakla da smo dobili sertifikat, kao vrlo značajno priznanje. Radujemo se što nam se pruža mogućnost povezivanja sa drugim SME Excellent preduzećima – rekla je Nevena Petrović, Hemomont.

Prema rečima predstavnice kompanije Entext, tema predavanja je bila izuzetno korisna i njome bi više trebalo da se pozabave menadžeri u Crnoj Gori.

- Mislim da je naše tržište pomalo izgubilo korak i imamo neke drugačije načine razmišljanja po pitanju motivisanosti. Smatram da je ovo tema koju treba češće da slušamo na seminarima – rekla je Anja Račić iz Entexta.

Radionica je bila vrlo edukativna, smatra i predstavnik firme Tring, te korisna za sve koji, kako kaže, „žive na tržištu“.

- Pokušaću da znanja iz predavanja o motivaciji zaposlenih prenesem na svoje preduzeće – rekao je Janko Gudelj iz Tringa.

Vrh strane
  • Serbian
  • English