Novosti
25.12.2012.
Korporativne vesti, Novosti o proizvodima

Oglašavanje kojem se može verovati - Sertifikat "Excellent SME" Srbija

ESM1_medium

U obilju podataka na Internetu nije jednostavno razluciti koja je poruka relevanta, a koja ne. U celoj toj vrevi informacija i svakodnevnom bombardovanju ponudama razlicitih proizvoda i usluga, pojavio se onlajn sertifikat "Excellent SME" Srbija Privredne komore Srbije (PKS) koji olakšava selekciju, odnosno procenu validnosti informacija.

 

Online sertifikat "Excellent SME" je nov pristup "oglašavanja s kredibilnošcu". Sva uspešna srpska srednja, mala i mikro preduzeca koja žele da svoje rezultate i poslovnu uspešnost pokažu potencijalnim partnerima i kupcima mogu se prijaviti za dobijanje te licence, a kredibilnost garantuje izdavac PKS, bonitetna kuca "Coface" Srbija i priznata "SafeSigned" tehnologija.

 

Prvi kriterijum za dobijanje sertifikata je da godišnji promet preduzeca bude minimum 4 miliona dinara. Sledeci korak u sertifikaciji zasniva se na dobijanju bonitetne ocene i izveštaju bonitetne kuce "Coface" Srbija koja ima preko 300 mil EUR osigurane sume u srpskoj privredi, a deo je globalne "Coface" grupe, trece kompanije u svetu za osiguravanje potraživanja.

 

Pored bonitetne ocene, koja je rezultat finansijske analize poslovanja preduzeca, bonitetni izveštaj sadrži i ocenu platnog morala i rizika poslovanja s preduzecem, s prikazom moguce insolventnosti u periodu od narednih 12 meseci. Metodologija ocenjivanja je medunarodno priznata i uporediva za preduzeca iz brojnih država sveta u skladu sa Basel II.

 

Srpska preduzeca koja dobiju bonitetnu ocenu 6 ili više, na skali od 1 do 10, ispunjavaju uslov za dobijanje sertifikata poslovne uspešnosti. Zatim se na portalu kompanije postavlja znak kvaliteta ciju originalnost garantuje tehnološko rešenje "SafeSigned" što onemogucava kopiranje sertifikata "Excellent SME" na lažne sajtove. Ova tehnologija izveštava vlasnika originalnog sertifikata o eventualnim upadima, pokušajima kopiranja sertifikata i kradi identiteta. "SafeSigned" tehnologiju za dodelu svojih licenci koriste i americki TRUSTe, EU Privacy Association, kao i britanske i americke banke.

 

- Punovažnost sertifikata se zasniva na stalnom monitoringu kompanije "Coface" Srbija tokom godinu dana, i ukoliko bonitet preduzeca padne ispod propisane ocene odnosno dode do negativnih promena u poslovanja, kao što je na primer blokiranje racuna firme, sertifikat se oduzima - kaže za "eKapiju" Ðorde Živanovic, direktor kompanije "Coface" Srbija.

 

Nakon godinu dana uspešnog finansijskog poslovanja, kompanija može produžiti licencu.

 

- U prve dve nedelje, 160 srednjih, malih i mikro preduzeca u Srbiji dobilo je "Excellent SME" sertifikat, a procene su da preko 30.000 firmi zadovoljava kriterijume za dobijanje bonitetne ocene iznad 6 – dodaje Živanovic.

 

ESM2_medium

Cena sertifikata je 197 EUR uz dodatno placanje 39 EUR za postavljanje znaka kvaliteta i na sajt sa drugim domenima u vlasništvu kompanije. Procedura sertifikacije traje svega tri dana. Nakon dobijanja zadovljavjuce ocene postavlja se znak kvaliteta na portalu kompanije cime se potvrduje da je sajt u vlasništvu tog preduzeca, ali i da je ono poslovno uspešno.

Vrh strane
  • Serbian
  • English