Novosti

Šta je novo?

09.02.2021.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Sve novosti

31.08.2016.
Korporativne vesti

Coface objavljuje Top 500 kompanija CIE

Najveći igrači uživaju u pogodnostima povoljnih uslova poslovanja u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Pročitajte više
10.07.2016.
Novosti o proizvodima

Svečano uručeni sertifikati Excellent SME Montenegro

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa bonitetnom kućom COFACE, organizovala je 8. jula 2016. godine u Dvorcu Petrovića svečano uručivanje sertifikata Excellent SME Montenegro malim i srednjim preduzećima koja su ostvarila dobre finansijske rezultate u poslovanju i zadovoljile druge postavljene kriterijume.

Pročitajte više
07.06.2016.
Korporativne vesti

Coface aktivnosti u 2015. godini

Bez obzira na veličinu, nacionalnost ili sektor, informišemo sve naše klijente o aktuelnim poitanjima na tržištu, s ciljem da pomognemo što bolje donošenje odluka i kontrolu svojih finansijskih rizika.

Pročitajte više
06.06.2016.
Novosti o proizvodima

Coface Srbija - pobednik Grand Prix 2016

U veoma jakoj konkurenciji za ovogodišnji Grand Prix, koji dodeljuje Francuska privredna komora sa Ambasadom Francuske u kategoriji za društveno odgovorno poslovanje Coface Srbija je dobio nagradu za Excellent SME projekat. U trci za ovogodišnju nagradu učestvovale su sledeće komanije sa svojim projektima: KPMG, LOREAL, LAFARGE, COFACE.

Pročitajte više
06.06.2016.
Rizik zemlje i ekonomske studije

24 nacije se zagrevaju za Euro 2016

Procene rizika zemalja koje učestvuju na Euro 2016: njihovo trenutno stanje

Pročitajte više
01.06.2016.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Azija: nema napretka u korporativnim plaćanjima u 2015. godini

Coface’s annual survey on Asia-Pacific economies questioned 2,793 companies in 8 markets (...)

Pročitajte više
21.05.2016.
Novosti o proizvodima

4. ICV Kongres kontrolera - Kontroler za 21. vek

Coface Srbija je drugu godinu za redom sponsor ovog događaja, koji predstavlja jedinstvenu priliku za razmenu ideja i znanja između 400 kontrolera.

Pročitajte više
17.05.2016.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Šta očekivati od Brazilske "savršene" oluje?

Brazil is in the midst of a perfect storm. The enduring political crisis and deep economic recession, which led to the collapse of confidence indexes, have now been topped by an impeachment trial of President Dilma Rousseff (...)

Pročitajte više
10.05.2016.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Mađarska: Privatna potrošnja raste, a za pravna lica ostaju izazovi

Hungary is performing well, considering the context of struggling economies globally.

Pročitajte više
09.05.2016.
Korporativne vesti

Coface Q1-2016 - rezultati: Težak kvartal u polarizovanom okruženju

• Promet: 365M €, -6,3% (-3,8% na uporedivoj osnovi ) nasuprot jakog Q1-2015, stabilan naspram Q4-15
• Poređenje sa učinkom regionalne prodaje
- Trajni soft uslovi na razvijenim tržištima, posebno u Evropi
- Preduzete aktivnosti u vezi sa portfoliom na rastućim tržištima utiču na rast
• Proizvodnja novih poslova ravna, stopa zadržavanja klijenata na rekordnom nivou od 92,5%
• Neto kombinovani racio od 87,0% (84,3% isključujući jednokratne stavke ) stabilan naspram Q4-15
- Neto racio šteta od 55,0% uglavnom pod uticajem gubitaka u azijsko-pacifičkom regionu, u sektoru trgovine robom, i dva potraživanja u Severnoj Americi
- Neto racio troškova od 29,3% (isključujući 2,7 procentualnih poena jednokratnih stavki1) vođen disciplinovanim izvršenjem troškova
• Neto prihod od 22m € (udeo grupe), 27m € isključujući jednokratne stavke2
• Ugovor o prenosu aktivnosti javnih garancija potpisan sa Bpifrance 18. aprila , koji će stupiti na snagu pre kraja 2016.
• Pregled operativne efikasnosti napreduje dobro, ishod će biti integrisan u strateškom planu, njegove glavne teme će biti saopštene u vreme objave rezultata H1-2016 i predstavljeni u potpunosti tokom Dana investitora u Londonu, 22. septembra 2016.

Pročitajte više
28.04.2016.
Novosti o proizvodima

Saradnja Coface i Privredne komore Crne Gore: Promocija Excellent SME sertifikata

Coface i Privredna komora Crne Gore su 28. aprila 2016. godine potpisali Memorandum o dugoročnoj saradnji ove dve institucije. U okviru planiranih aktivnosti za promociju elektronskog sertifikata Excellent SME, organizovana je i radionica „Motivisanje zaposlenih” namenjena menadžmentima preduzeća koja su nosioci Excellent SME sertifikata.

Cilj radionice bilo je razumevanje različitih izvora motivacije zaposlenih, razvoj individualnog pristupa u tom procesu i prezentacija načina kako povećati njihovu motivisanost.

Pročitajte više
30.03.2016.
Novosti o proizvodima

Dodela nagrade Aurea 2016

Kompanija Knauf Insulation je dobitnik nagrade za investiciju godine Aurea 2016, koju dodeljuje poslovni portal eKapija, a nagradu je pobedniku na svečanosti u beogradskom Aeroklubu uručila potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički, koja se obratila prisutnima:

- Ono čime svih osam finalista nagrade Aurea mogu da se ponose je činjenica da su, svaki u svojoj sferi poslovanja, samim ulaskom u uži izbor za dobitnika ove nagrade, već prepoznati kao nosioci održivog razvoja srpske privrede. Takav koncept rada, osim što predstavlja pouzdan zamajac za održiv i profitabilan biznis i prosperitet samih kompanija, podrazumeva i rast i razvoj Srbije kao zemlje kojoj je privlačenje investicija jedan od prioriteta.

Strateški partner eKapije na projektu Aurea 2016 je osiguravajuća kuća Coface.

Pročitajte više
11.03.2016.
Novosti o proizvodima

Kopaonik Biznis Forum 2016

Specijalni događaj održan 09. marta u hotelu GRAND na Kopaoniku pod naslovom „Uspeh (za)počinje informacijom. PROVERITE kako..“ organizovali su CUBE Risk Management Solutions, COFACE Srbija i Privredna Komora Srbije.

Pročitajte više
04.03.2016.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Rizik za nemački izvoz značajno porastao

Veći izvozni rizik sa kojim se suočavaju nemačke kompanije ometa rezultate rasta. Budući da Nemačka ima jake trgovinske veze sa grupom rastućih tržišta i ekonomija u razvoju, veoma je izložena strukturnim i cikličnim slabostima u okviru ovih ekonomija. „Ovi spoljni uticaji su trenutno negativni, jer se rast izvoza u rastuća tržištasmiruje i sada je mnogo slabiji od potražnje iz razvijenih ekonomija“, objasnio je dr Mario Jung, regionalni ekonomista za region Severne Evrope u kompaniji Coface.

Pročitajte više
15.02.2016.
Novosti o proizvodima

Novi projekat - nova saradnja: Projekat PROVERITE

PROVERITE SVOJE PREDUZEĆE ILI BUDUĆE POSLOVNE PARTNERE!

PROVERITE je paket usluga izdavanja bonitetnih izveštaja o domaćim i stranim poslovnim partnerima, namenjen pre svega svim nosiocima Excellent SME sertifikata, ali i ostalim srpskim privrednim subjektima. Promotivno je predstavljen u okviru svečanosti povodom dodele nagrada za najbolje nosioce sertifikata Excellent SME koja je održana u Privrednoj komori Srbije 12. februara 2016. godine.

Pročitajte više
12.02.2016.
Novosti o proizvodima

Nagrađeni najbolji nosioci elektronskog sertifikata Excellent SME za rezultate u 2015. godini

Coface Srbija u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i strateškim partnerima, nagradila je danas najbolje nosioce elektronskog sertifikata Excellent SME u 2015. godini.
U prošloj godini najbolje rezultate, prema oceni Coface-a, Privredne komore Srbije, Axa osiguranja i kompanija Air Serbia i Siemens, ostvarili su "Kribone" iz Čačka, "Princ leather" iz Požege, "Sigma" iz Kule, "MetaData" iz Beograda, "Mlekara Moravica" iz Arilja, "Kon-trans" iz Beograda, "Bio špajz" iz Beograda, "Excelsior" iz Beograda, Rezervat Uvac iz Uvca, Opšta bolnica "Bel medic" iz Beograda, Studio "Berar" iz Novog Sada, "Dubes" iz Beograda i V-Tac iz Beograda.

Pročitajte više
09.02.2016.
Korporativne vesti

Rezultati kompanije Coface za 2015. godinu: neto prihod 126M €, a predložene dividende stabilne na 0,48 € po akciji (5)

Na kraju 2015. godine, obeležene pogoršanjem u globalnom ekonomskom okruženju, Coface beleži blagi porast neto prihoda (udeo grupe), od 126M € (125M € u 2014.). Promet za tu godinu porastao je za 3,4% (+1,2% uz nepromenjeni obim aktivnosti i devizni kurs), uz podršku tržišta u razvoju. Racio šteta Grupe nakon reosiguranja stabilizovao se tokom proteklih šest meseci, na 52,5%. Coface je spreman za Bonitet II, koji je stupio na snagu 1. januara 2016. Racio kapitala potrebnog za pokriće upisanog rizika iznosi 147%7, što je nivo u skladu sa apetitom za rizik kompanije Coface i politikom isplate dividendi od 60% neto prihoda.
Na osnovu neto prihoda po akciji, stabilnog na 0,80 €, Grupa će predložiti dividendu5 od 0,48 € po akciji.

Pročitajte više
17.09.2015.
Novosti o proizvodima

Potraživanja i finansijski izvještaji - "Excellent SME" sertifikat i u Crnoj Gori

Prethodna provera boniteta je uslov za ulazak u obligacione odnose sa kompanijom-partnerom, ocenjeno je na veoma posećenom seminaru "Naplata potraživanja i analiza finansijskih izvještaja" koji je 17. septembra 2015. godine organizovala Privredna komora Crne Gore u saradnji sa međunarodnom kompanijom "Coface".

Pročitajte više
02.09.2015.
Korporativne vesti

Coface Jadran/Balkan Top 50

Balkan economies are open to external trade and as such are dependent on global economic developments. They are intimately connected to the Eurozone and benefited last year from clearer signs of improving situation in economies of this significant trading partner. Internally, the Balkans still struggle with subdued domestic demand which is hampered by high unemployment rates.

Pročitajte više
01.09.2015.
Novosti o proizvodima

Coface CEE Top 500 Kompanija

The year 2014 was finally one without a major disaster. After years of recession and ongoing difficulties, the development was positive. There is finally an improvement - not as strong as economists hoped for, but stable. Global growth in 2014 was a modest 3.4%, reflecting a pickup in growth in advanced economies relative to the previous year and a slowdown in emerging market and developing economies. The Eurozone - the most important trading partner for most countries in CEE - increased by 0.8%.

Pročitajte više
01.09.2015.
Korporativne vesti

Coface Baltik Top 50

The results of this year’s Coface Baltics Top 50 ranking illustrate this situation. The largest companies had to deal with a slump in total turnover (-5.4%) compared to a modest rise by 2% in last year’s ranking. If you take a closer look, you see a differentiated picture. Lithuania continues to lead the Baltics Top 50 Ranking with 28 companies, but the largest number of newcomers is recorded by Estonia which thus closed the gap with Latvia. Both countries provide eleven top players.

Pročitajte više
05.06.2015.
Novosti o proizvodima

Coface Insolvency Monitor za Centralnu i Istočnu Evropu:Ekonsomska perpektiva se poboljšava ali poslovni izazovi su još uvek prisutni

Poboljšanja ekonomske aktivnosti Centralne i Istočne Evrope u 2014. godini, dovele su do stabilizacije broja insolventnih kompanija, kojih je u region prosecno bilo -0,5% manje.

Pročitajte više
29.05.2015.
Novosti o proizvodima

Ugovor o saradnji PKS i COFACE

Privredna komora Srbije i međunarodna osiguravajuća i bonitetna kuća COFACE potpisali su 27. maja Ugovor o poslovnoj saradnji, kako bi domaćim privrednicima obezbedili bonitetne izveštaje o poslovnim subjektima iz Srbije i inostranstva.

Pročitajte više
25.03.2015.
Novosti o proizvodima

Portal "eKapija" dodelio priznanja "Aurea 2015"

Drugu godinu za redom, strateški partner "eKapije" na projektu "Aurea" je osiguravajuća kuća "Coface".

- Izuzetno nam je drago da imamo ovakve projekte koji su ušli u finale izbora za nagradu "Aurea". "Coface" aktivno učestvuje u direktnoj promociji srpske privrede i podrškom ovoj manifestaciji želimo da stimulišemo razvoj poslovnog ambijenta u Srbiji i istaknemo da su inovativnost i kvalitet suštinski bitni za poslovanje, ne samo na domaćem tržištu već i u orjentaciji plasmana robe i usluga ka inostranstvu -rekao je Đorđe Živanović, direktor "Coface"-a.

Pročitajte više
10.03.2015.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Impact of lower international oil prices on Latin America

Latin America is a major producer of commodities and the recent drop in oil prices is impacting the region’s countries in different ways. Which countries could benefit from lower international quotations - and why are others negatively impacted?

Oil prices have been in freefall over recent months, from their peak of 114.81 USD onJune 20 2014, to 48.47 USD on January 28 2015 (see chart 1). The 57.8% contraction is associated with an increase in output, combined with lower demand. On the supply side, the recent shale revolution in the US has raised production in the country to the highest level in three decades. In counterpart China, which is the main consumer (12% of total oil consumption), has demanded lower volumes due to the slowdown in GDP growth. The OPEC decision on November 27 to keep production at the same levels, contributed to the downwards pressure on oil prices. The goal behind OPEC´s decision is to discourage investments in new shale fields, as it reduces their relative profitability.

Pročitajte više
09.03.2015.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Corporate overdue payments in China at high levels: 80% of corporates affected in 2014

Slower growth and increase in non-performing loans expected in 2015.

Pročitajte više
27.02.2015.
Korporativne vesti

Samit Excellent SME

27. Februara u Ljubljani održan je samit Excellent SME, sastanak svih partnera na projektu Excellent SME.

Pročitajte više
19.02.2015.
Korporativne vesti

Coface posts 2014 results in line with objectives and proposes distribution of €0.48 per share

We are pleased to publish full-year results in line with our expectations. Our innovative product offering, appropriate distribution channels, extensive international presence and prudent risk management have all contributed to the significant improvement in our results.

Pročitajte više
28.01.2015.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Konferencija o riziku zemalja 2015: globalni oporavak će biti mukotrpan i izložen višestrukim rizicima

Globalna ekonomija je na putu postepenog oporavka. Iako je manje energičan nego u doba pre krize 2008. godine, globalni rast i dalje prati trend postepenog ubrzavanja

Pročitajte više
15.12.2014.
Korporativne vesti

Coface je dobio licencu za kreditno osiguranje u Maroku i time ojačao lidersku poziciju u Africi

Globalni kreditni osiguravač Coface je dobio licencu za osiguranje i reosiguranje u Maroku, proširujući svoju ponudu proizvoda u zemlji.

Pročitajte više
12.12.2014.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Nesolventnost kompanija: ograničeni pad

Krajem oktobra broj insolventnost kompanija u proteklih 12 meseci iznosio je 63,002 preduzeća. Coface je registrovao pad od 0,9 % u odnosu na godinu.

Pročitajte više
09.12.2014.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Coface kvartalna procena rizika po sektorima : 14 sektore u tri glavna regiona sveta

Severno američka hemijska industrija, transport, industrija tekstila i odeće unapređena sa " srednjeg rizika " do " niskog rizika "
U Severnoj Americi , rizik sektora je poboljšan zahvaljujući pozitivnim ekonomskim rastom i padom cena nafte

Pročitajte više
07.12.2014.
Korporativne vesti, Novosti o proizvodima

Sigurnost za izvoznike - AXA i "Coface" nude osiguranje izvoznih potraživanja

"AXA Osiguranje" i kompanija "Coface" predstavili su u petak (5. decembra 2014. godine) novu zajedničku uslugu - osiguranje izvoznih potraživanja, koja izvoznicima u Srbiji pruža dodatne mogućnosti za sigurnost i finansijsku stabilnost u poslovanju.

Pročitajte više
26.08.2014.
Korporativne vesti

Vodećih 500 kompanija u CIE: Nestabilni vodeći igrači sa skromnim rastom prometa

Međunarodna kompanija za osiguranje potraživanja Coface predstavlja svoju šestu godišnju studiju o 500 najuspešnijih kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi - Coface CEE Top 500. Ona rangira 500 najvećih kompanija u regionu po prometu i dodatno analizira dalje podatke kao što su broj zaposlenih, okvir preduzeća, sektori i tržište.

Pročitajte više
25.07.2014.
Korporativne vesti

Srbija postaje 98. tržište za Coface-ovu ponudu osiguranja potraživanja

Coface, vodeći svetski osiguravač potraživanja, obogaćuje svoju ponudu u Srbiji kroz lokalno partnerstvo sa kompanijom «AXA Neživotno osiguranje» a.d.o. Beograd. Od sada, pored pružanja usluga naplate potraživanja i poslovnih informacija, srpske kompanije mogu imati koristi od Coface-ovog dugogodišnjeg iskustva u osiguranju potraživanja i njegovog međunarodnog prisustva.

Pročitajte više
15.04.2014.
Korporativne vesti

Nova paradigma elektronske industrije u Aziji: jasna dinamičnost, povećani rizici

Prošavši iz faze globalne proizvodne mreže u globalnu inovacionu mrežu (što uključuje razvoj proizvoda i istraživačkih aktivnosti izvan geografskih granica), elektronska industrija bi trebalo da sada ima godišnji rast od preko 3% do 2017. S obzirom da Azija u usponu postaje epicentar elektronskih inovacija, lokalna preduzeća sada računaju na internalizaciju proizvodnje i istraživanja

Pročitajte više
15.04.2014.
Korporativne vesti

Kvartalni pregled kreditnih rizika kompanije Coface: 14 sektora u tri najveća regiona sveta

Iako izgleda da se recesija bliži kraju u Zapadnoj Evropi, ona još uvek nije napravila značajan napredak u sektorskom riziku. U prvom kvartalu 2014. godine, nivo kreditnog rizika je bio naročito visok u metalnom, automobilskom i građevinskom sektoru

Pročitajte više
10.04.2014.
Korporativne vesti, Rizik zemlje i ekonomske studije

Izveštaj o nesolventnosti za CIE 2013.Povećana nesolventnost zbog slabog ekonomskog okvira

Za kompanije u regionu CIE 2013. bila je godina izazova: Već slaba ekonomska situacija pogoršala se, a potrošnja domaćinstava smanjena je zbog fiskalnih mera u cilju regulacije rastućeg budžetskog deficita. Pristup kreditima je još više ograničilo smanjenje ponude i tražnje za novim kreditima. Ova situacija je uticala direktno na kompanije i prisilila ih da nadole revidiraju svoje prodajne ciljeve. Štaviše izvoz, od koga bi došao očekivani doprinos rastu BDP-a, trpeo je pritisak od usporavanja u evrozoni gde privrede iz Centralne i Istočne Evrope tradicionalno sprovode veći deo svoje spoljne trgovine.

Pročitajte više
13.03.2014.
Novosti o proizvodima

Coface Select: Trenutni onlajn pristup izveštajima o kompanijama širom Evrope

Coface, vodeći pružalac usluga u oblasti osiguravanja potraživanja i informacija u Cen-tralnoj Evropi, pokreće Coface Select, inovativni onlajn proizvod koji omogućava kom-panijama da izaberu potencijalne poslovne partnere i prate postojeće klijente jednim klikom miša. Pristup bazi podataka je obezbeđen 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji i standardizovani izveštaji o firmama u 22 zemlje mogu se preuzeti odmah.

Pročitajte više
06.03.2014.
Korporativne vesti

Coface studija plaćanja: U Kini najviši nivo neizmirenih korporativnih obaveza od 2010

Istraživanje korporativnog upravljanja kreditnim rizikom u Kini koje je Coface sproveo u četvrtom kvartalu 2013. godine, otkrilo je da je 8 od 10 kompanija u Kini imalo neizmirene obaveze u 2013.Hemijski sektor, industrijske mašine i sektor električnih i elektronskih kućnih aparata nose veći rizik.Pošto će kreditne olakšice i u 2014. biti u stanju pooštravanja, pogoršanje u korporativnom plaćanju može da dovede do ozbiljnog efekta koncentričnih krugova u bankarskom sistemu u senci u Kini.

Pročitajte više
04.03.2014.
Korporativne vesti, Novosti o proizvodima

Onlajn Coface izveštaji o poslovanju: sada dostupni za 54 zemlje

Coface, globalni kreditni osiguravač i vodeći pružalac informacija u Centralnoj Evropi, pojačava svoju onlajn ponudu relevantnih i ažuriranih informacija o kupcima i njihovoj okolini. Izveštaji o poslovanju će sada biti dostupni za 54 države, od SAD-a preko Nemačke do Turkmenistana i Katara.

Pročitajte više
10.02.2014.
Korporativne vesti

Coface pokreće direktnu ponudu u Kolumbiji

Kao vodeći kreditni osiguravač u Južnoj Americi, Grupa sada posluje direktno u 9 zemalja u regionu.

Pročitajte više
30.01.2014.
Rizik zemlje i ekonomske studije

2014.: godina nestabilnosti deviznog kursa na tržištima u usponu

2014.: godina nestabilnosti deviznog kursa na tržištima u usponu

Pročitajte više
28.01.2014.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Kina 2014: stabilan rast uprkos finansijskim rizicima i prevelikim ulaganjima.

2014 is a year of divergence for the Chinese economy, representing the diverging trends of macro and micro environments. Focus of 2014: rising cost of funds.

Pročitajte više
24.01.2014.
Korporativne vesti

"Coface Srbija" partner "eKapije" na projektu "Aurea 2014"

Osiguravajuća kuća "Coface" strateški je partner "eKapije" na projektu "Aurea 2014". Nagradu za investiciju godine "Aurea" poslovni portal "eKapija" dodeliće krajem marta šestu godinu za redom.

Pročitajte više
21.01.2014.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Country Risk Update: Favorable risk trends in advanced economies in 2014 but persistent tensions in large emerging countries

According to a new country risk outlook by global credit insurer Coface, risks in advanced countries are stabilizing.


Pročitajte više
07.01.2014.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Coface Quarterly ‘Panorama Sectors’ - Textiles

Pozitivne promene u Severnoj Americi i Aziji.
Stabilizacija rizika u Evropi usled ulaganja tekstilne industrije u inovacije.

Pročitajte više
21.11.2013.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Nelikvidnosti kompanija u Francuskoj : Nema poboljšanja ni u 2014

Posle vrhunca nesolventnosti kompanija srednjih veličina, mala i srednja preduzeća su ponovo najviše ispaštaju. Broj francuskih kompanija koje prolaze kroz teškoće je i dalje na visokom nivou: U poslednjih dvanaest meseci Coface je identifikovao 62.431 nelikvidnosti kompanija, što je povećanje od +4.3 %.

Pročitajte više
21.11.2013.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Građevinski sektor, prezastupljenost kod nelikvidnih francuskih kompanija, sa rizicima koji će nastaviti rast u 2014.

Građevinski sektor se trenutno nalazi u nekakvoj paradoksalnoj situaciji : Više od jedne u tri nelikvidne kompanije u Francuskoj i dalje dolazi iz ovog sektora, uprkos tome da je tržište nekretnina ostalo elastično tokom krize 2008-2009.

Pročitajte više
05.11.2013.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Coface CEE Top 500: Top kompanije sa povećanjem prometa ali znatnim opadanjem profita

Poljska ponovo na prvom mestu, Mađarska i Rumunija sustižu dok je Ukrajina ispala iz Top 3

Pročitajte više
26.09.2013.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Kvartalni izveštaj kompanije Coface "Panorama Sectors"

Coface snižava kategoriju procene kreditnog rizika u tri poslovna sektora: hemikalije, farmaceutski proizvodi i automobilska industrija

Pročitajte više
28.08.2013.
Novosti o proizvodima

Coface Adriatic/Balkan Top 50: Rang lista najvećih kompanija u jadranskom regionu odslikava tešku 2012. godinu

Coface objavljuje „Coface Adriatic/Balkan Top 50“, rang listu koja se zasniva na prometu najvećih kompanija u šest zemalja ovog regiona.

Pročitajte više
20.08.2013.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Coface Baltic Top 50: Rang lista najvećih kompanija u Baltičkom regionu odslikava ekonomski oporavak

Prvi put kompanija Coface je sprovela studiju koja se bavila istraživanjem 50 najuspešnijih kompanija u Letoniji, Litvaniji i Estoniji. U 2012, ukupan prihod najvećih kompanija u Baltičkom regionu porastao je za 7,6% za oko 36 milijardi evra. Više od 190.000 ljudi bilo je zaposleno kod njih (+3% u odnosu na 2011.). Detaljna analiza zemlje ukljucujući pregled i izveštaj sektora obuhvaćeni su anketom.

Pročitajte više
30.05.2013.
Korporativne vesti

Coface lansira svoj novi korporativni sajt, alat koji pomaže kompanijama u sprečavanju komercijalnog rizika i zaštiti transakcija.

Nakon implementacije svog novog vizuelnog identiteta, Coface je redizajnirao i svoju internet stranu.

Pročitajte više
18.04.2013.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Jaz između Evrope i ostatka sveta se širi

Kreditni rizici su i dalje visoki u Evropi ali je perspektiva povoljnija u istočnoj Aziji i u Severnoj Americi.

Pročitajte više
04.03.2013.
Korporativne vesti

U 2012. godini kompanija Coface je poboljšala rezultate uprkos krizi

U 2012. godini kompanija Coface je poboljšala rezultate uprkos krizi

Pročitajte više
03.02.2013.
Rizik zemlje i ekonomske studije

COFACE IZVEŠTAJ O BANKROTIMA U SRBIJI U 2012

Blokirani računi, učestali stečajevi, pa i bankrotstva među domaćim kompanijama bilans su nerealnog širenja poslovanja pre krize.

Pročitajte više
22.01.2013.
Korporativne vesti, Rizik zemlje i ekonomske studije

Kriza u Evropi

Na osnovu svakodnevnog kontakta sa kompanijama širom sveta, Coface je izdao oprezan scenario za globalnu ekonomiju u 2013 .

Pročitajte više
21.01.2013.
Korporativne vesti

Novi identitet i novi slogan za Coface

Od 2011. godine, Coface se refokusirao na svoju osnovnu delatnost, kreditno osiguranje i reorganizovao se da bi se poboljšao način na koji podržava svoje klijente u nestabilnom ekonomskom okruženju. U tom duhu, Grupa sada ima novi vizuelni identitet i novi slogan: "Coface za bezbedniju trgovinu“. Kao jedinstven znak jednog međunarodnog brenda, ovaj novi identitet se uvodi od 21. januara 2013. u 66 članica grupe Coface.

Pročitajte više
25.12.2012.
Korporativne vesti, Novosti o proizvodima

Oglašavanje kojem se može verovati - Sertifikat "Excellent SME" Srbija

Online sertifikat "Excellent SME" je nov pristup "oglašavanja s kredibilnošcu". Sva uspešna srpska srednja, mala i mikro preduzeca koja žele da svoje rezultate i poslovnu uspešnost pokažu potencijalnim partnerima i kupcima mogu se prijaviti za dobijanje te licence, a kredibilnost garantuje izdavac PKS, bonitetna kuca "Coface" Srbija i priznata "SafeSigned" tehnologija.

Pročitajte više
Vrh strane
  • Serbian
  • English