Novosti

Šta je novo?

31.08.2016.
Korporativne vesti

Sve novosti

10.07.2016.
Novosti o proizvodima

Svečano uručeni sertifikati Excellent SME Montenegro

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa bonitetnom kućom COFACE, organizovala je 8. jula 2016. godine u Dvorcu Petrovića svečano uručivanje sertifikata Excellent SME Montenegro malim i srednjim preduzećima koja su ostvarila dobre finansijske rezultate u poslovanju i zadovoljile druge postavljene kriterijume.

Pročitajte više
07.06.2016.
Korporativne vesti

Coface aktivnosti u 2015. godini

Bez obzira na veličinu, nacionalnost ili sektor, informišemo sve naše klijente o aktuelnim poitanjima na tržištu, s ciljem da pomognemo što bolje donošenje odluka i kontrolu svojih finansijskih rizika.

Pročitajte više
06.06.2016.
Novosti o proizvodima

Coface Srbija - pobednik Grand Prix 2016

U veoma jakoj konkurenciji za ovogodišnji Grand Prix, koji dodeljuje Francuska privredna komora sa Ambasadom Francuske u kategoriji za društveno odgovorno poslovanje Coface Srbija je dobio nagradu za Excellent SME projekat. U trci za ovogodišnju nagradu učestvovale su sledeće komanije sa svojim projektima: KPMG, LOREAL, LAFARGE, COFACE.

Pročitajte više
06.06.2016.
Rizik zemlje i ekonomske studije

24 nacije se zagrevaju za Euro 2016

Procene rizika zemalja koje učestvuju na Euro 2016: njihovo trenutno stanje

Pročitajte više
01.06.2016.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Azija: nema napretka u korporativnim plaćanjima u 2015. godini

Coface’s annual survey on Asia-Pacific economies questioned 2,793 companies in 8 markets (...)

Pročitajte više
21.05.2016.
Novosti o proizvodima

4. ICV Kongres kontrolera - Kontroler za 21. vek

Coface Srbija je drugu godinu za redom sponsor ovog događaja, koji predstavlja jedinstvenu priliku za razmenu ideja i znanja između 400 kontrolera.

Pročitajte više
17.05.2016.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Šta očekivati od Brazilske "savršene" oluje?

Brazil is in the midst of a perfect storm. The enduring political crisis and deep economic recession, which led to the collapse of confidence indexes, have now been topped by an impeachment trial of President Dilma Rousseff (...)

Pročitajte više
10.05.2016.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Mađarska: Privatna potrošnja raste, a za pravna lica ostaju izazovi

Hungary is performing well, considering the context of struggling economies globally.

Pročitajte više
09.05.2016.
Korporativne vesti

Coface Q1-2016 - rezultati: Težak kvartal u polarizovanom okruženju

• Promet: 365M €, -6,3% (-3,8% na uporedivoj osnovi ) nasuprot jakog Q1-2015, stabilan naspram Q4-15
• Poređenje sa učinkom regionalne prodaje
- Trajni soft uslovi na razvijenim tržištima, posebno u Evropi
- Preduzete aktivnosti u vezi sa portfoliom na rastućim tržištima utiču na rast
• Proizvodnja novih poslova ravna, stopa zadržavanja klijenata na rekordnom nivou od 92,5%
• Neto kombinovani racio od 87,0% (84,3% isključujući jednokratne stavke ) stabilan naspram Q4-15
- Neto racio šteta od 55,0% uglavnom pod uticajem gubitaka u azijsko-pacifičkom regionu, u sektoru trgovine robom, i dva potraživanja u Severnoj Americi
- Neto racio troškova od 29,3% (isključujući 2,7 procentualnih poena jednokratnih stavki1) vođen disciplinovanim izvršenjem troškova
• Neto prihod od 22m € (udeo grupe), 27m € isključujući jednokratne stavke2
• Ugovor o prenosu aktivnosti javnih garancija potpisan sa Bpifrance 18. aprila , koji će stupiti na snagu pre kraja 2016.
• Pregled operativne efikasnosti napreduje dobro, ishod će biti integrisan u strateškom planu, njegove glavne teme će biti saopštene u vreme objave rezultata H1-2016 i predstavljeni u potpunosti tokom Dana investitora u Londonu, 22. septembra 2016.

Pročitajte više
28.04.2016.
Novosti o proizvodima

Saradnja Coface i Privredne komore Crne Gore: Promocija Excellent SME sertifikata

Coface i Privredna komora Crne Gore su 28. aprila 2016. godine potpisali Memorandum o dugoročnoj saradnji ove dve institucije. U okviru planiranih aktivnosti za promociju elektronskog sertifikata Excellent SME, organizovana je i radionica „Motivisanje zaposlenih” namenjena menadžmentima preduzeća koja su nosioci Excellent SME sertifikata.

Cilj radionice bilo je razumevanje različitih izvora motivacije zaposlenih, razvoj individualnog pristupa u tom procesu i prezentacija načina kako povećati njihovu motivisanost.

Pročitajte više
30.03.2016.
Novosti o proizvodima

Dodela nagrade Aurea 2016

Kompanija Knauf Insulation je dobitnik nagrade za investiciju godine Aurea 2016, koju dodeljuje poslovni portal eKapija, a nagradu je pobedniku na svečanosti u beogradskom Aeroklubu uručila potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički, koja se obratila prisutnima:

- Ono čime svih osam finalista nagrade Aurea mogu da se ponose je činjenica da su, svaki u svojoj sferi poslovanja, samim ulaskom u uži izbor za dobitnika ove nagrade, već prepoznati kao nosioci održivog razvoja srpske privrede. Takav koncept rada, osim što predstavlja pouzdan zamajac za održiv i profitabilan biznis i prosperitet samih kompanija, podrazumeva i rast i razvoj Srbije kao zemlje kojoj je privlačenje investicija jedan od prioriteta.

Strateški partner eKapije na projektu Aurea 2016 je osiguravajuća kuća Coface.

Pročitajte više
11.03.2016.
Novosti o proizvodima

Kopaonik Biznis Forum 2016

Specijalni događaj održan 09. marta u hotelu GRAND na Kopaoniku pod naslovom „Uspeh (za)počinje informacijom. PROVERITE kako..“ organizovali su CUBE Risk Management Solutions, COFACE Srbija i Privredna Komora Srbije.

Pročitajte više
04.03.2016.
Rizik zemlje i ekonomske studije

Rizik za nemački izvoz značajno porastao

Veći izvozni rizik sa kojim se suočavaju nemačke kompanije ometa rezultate rasta. Budući da Nemačka ima jake trgovinske veze sa grupom rastućih tržišta i ekonomija u razvoju, veoma je izložena strukturnim i cikličnim slabostima u okviru ovih ekonomija. „Ovi spoljni uticaji su trenutno negativni, jer se rast izvoza u rastuća tržištasmiruje i sada je mnogo slabiji od potražnje iz razvijenih ekonomija“, objasnio je dr Mario Jung, regionalni ekonomista za region Severne Evrope u kompaniji Coface.

Pročitajte više
15.02.2016.
Novosti o proizvodima

Novi projekat - nova saradnja: Projekat PROVERITE

PROVERITE SVOJE PREDUZEĆE ILI BUDUĆE POSLOVNE PARTNERE!

PROVERITE je paket usluga izdavanja bonitetnih izveštaja o domaćim i stranim poslovnim partnerima, namenjen pre svega svim nosiocima Excellent SME sertifikata, ali i ostalim srpskim privrednim subjektima. Promotivno je predstavljen u okviru svečanosti povodom dodele nagrada za najbolje nosioce sertifikata Excellent SME koja je održana u Privrednoj komori Srbije 12. februara 2016. godine.

Pročitajte više
12.02.2016.
Novosti o proizvodima

Nagrađeni najbolji nosioci elektronskog sertifikata Excellent SME za rezultate u 2015. godini

Coface Srbija u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i strateškim partnerima, nagradila je danas najbolje nosioce elektronskog sertifikata Excellent SME u 2015. godini.
U prošloj godini najbolje rezultate, prema oceni Coface-a, Privredne komore Srbije, Axa osiguranja i kompanija Air Serbia i Siemens, ostvarili su "Kribone" iz Čačka, "Princ leather" iz Požege, "Sigma" iz Kule, "MetaData" iz Beograda, "Mlekara Moravica" iz Arilja, "Kon-trans" iz Beograda, "Bio špajz" iz Beograda, "Excelsior" iz Beograda, Rezervat Uvac iz Uvca, Opšta bolnica "Bel medic" iz Beograda, Studio "Berar" iz Novog Sada, "Dubes" iz Beograda i V-Tac iz Beograda.

Pročitajte više
09.02.2016.
Korporativne vesti

Rezultati kompanije Coface za 2015. godinu: neto prihod 126M €, a predložene dividende stabilne na 0,48 € po akciji (5)

Na kraju 2015. godine, obeležene pogoršanjem u globalnom ekonomskom okruženju, Coface beleži blagi porast neto prihoda (udeo grupe), od 126M € (125M € u 2014.). Promet za tu godinu porastao je za 3,4% (+1,2% uz nepromenjeni obim aktivnosti i devizni kurs), uz podršku tržišta u razvoju. Racio šteta Grupe nakon reosiguranja stabilizovao se tokom proteklih šest meseci, na 52,5%. Coface je spreman za Bonitet II, koji je stupio na snagu 1. januara 2016. Racio kapitala potrebnog za pokriće upisanog rizika iznosi 147%7, što je nivo u skladu sa apetitom za rizik kompanije Coface i politikom isplate dividendi od 60% neto prihoda.
Na osnovu neto prihoda po akciji, stabilnog na 0,80 €, Grupa će predložiti dividendu5 od 0,48 € po akciji.

Pročitajte više
17.09.2015.
Novosti o proizvodima

Potraživanja i finansijski izvještaji - "Excellent SME" sertifikat i u Crnoj Gori

Prethodna provera boniteta je uslov za ulazak u obligacione odnose sa kompanijom-partnerom, ocenjeno je na veoma posećenom seminaru "Naplata potraživanja i analiza finansijskih izvještaja" koji je 17. septembra 2015. godine organizovala Privredna komora Crne Gore u saradnji sa međunarodnom kompanijom "Coface".

Pročitajte više
02.09.2015.
Korporativne vesti

Coface Jadran/Balkan Top 50

Balkan economies are open to external trade and as such are dependent on global economic developments. They are intimately connected to the Eurozone and benefited last year from clearer signs of improving situation in economies of this significant trading partner. Internally, the Balkans still struggle with subdued domestic demand which is hampered by high unemployment rates.

Pročitajte više
01.09.2015.
Novosti o proizvodima

Coface CEE Top 500 Kompanija

The year 2014 was finally one without a major disaster. After years of recession and ongoing difficulties, the development was positive. There is finally an improvement - not as strong as economists hoped for, but stable. Global growth in 2014 was a modest 3.4%, reflecting a pickup in growth in advanced economies relative to the previous year and a slowdown in emerging market and developing economies. The Eurozone - the most important trading partner for most countries in CEE - increased by 0.8%.

Pročitajte više
01.09.2015.
Korporativne vesti

Coface Baltik Top 50

The results of this year’s Coface Baltics Top 50 ranking illustrate this situation. The largest companies had to deal with a slump in total turnover (-5.4%) compared to a modest rise by 2% in last year’s ranking. If you take a closer look, you see a differentiated picture. Lithuania continues to lead the Baltics Top 50 Ranking with 28 companies, but the largest number of newcomers is recorded by Estonia which thus closed the gap with Latvia. Both countries provide eleven top players.

Pročitajte više
Vrh strane
  • Serbian
  • English