Novosti
27.06.2023.
Novosti o proizvodima

Kako Coface koristi napredne podatke da pomaže kompanijama

Kako Coface koristi napredne podatke da pomaže kompanijama

 
Veštačka inteligencija, analiza velikih količina podataka, sticanje znanja na osnovu iskustva, procene, analize i modeli, dublje proučavanje i obrada...
 
Coface koristi mnoštvo naprednih podataka da bi dizajnirao nova rešenja za svoje klijente.
 
 
 
 

Poslovne informacije: uporedite finansijske pokazatelje kompanija za bolje upravljanje poslovnim rizicima u samo neкoliкo kliкova

Urba Peer groups

Da li je kompanija manje ili više profitabilna u poređenju sa svojim glavnim konkurentima? Кakav je odnos zaduženosti kompanije u poređenju sa sličnim igračima u sektoru? Кoliko je čvrsta njegova finansijska struktura? Coface Data Lab je stvorio Peer Group kako bi zadovoljio potrebe klijenata koji žele da koriste finansijske podatke za procenu portfolia svojih kupaca i dobavljača. Rešenje je dizajnirano da proceni stanje kompanije, u odnosu na konkurente, na osnovu uporednih finansijskih analiza po više kriterijuma u realnom vremenu.
 
Ova uporedna baza podataka izgrađena je na prikupljanju i obradi preko 5 miliona finansijskih izveštaja kompanija iz svih zemalja i sektora u kojima Coface posluje. Može se koristiti za sastavljanje rangiranja izvedenih iz niza kriterijuma: uključujući profitabilnost, solventnost, industriju, geografsku lokaciju, veličinu kompanije...
 
Lista finansijskih pokazatelja (njih 24) je vizuelno i dinamički prikazana u Cofaceovom revolucionarnom onlajn alatu za upravljanje rizikom - URBA360. Današnja preduzeća moraju da urade više od jednostavnog pristupa velikim izvorima podataka da bi pokrenula svoju strategiju rasta - zbog čega naši klijenti mogu da koriste Peer Group da bi imali koristi od novih, kvalifikovanih podataka i informacija o relevantnim uvidima koji su laki za korišćenje.
 

Ekonomsкi uvidi: interaktivna platforma i jedinstvene informacije za predvidjanje rizika sa trenutnim ekonomskim mogućnostima i temeljnim investicionim procenama

Coface-ovi klijenti koriste podatke i analize o globalnim ekonomskim trendovima kako bi doneli bezbedne poslovne odluke i kvalitetno upravljali poslovnim rizicima klijenata i dobavljača. Coface je stoga dizajnirao interaktivnu platformu Economic Insights, pružajući svojim klijentima sve svoje stručne ekonomske podatke i procene.

Economic Insights - country risk

Zasnovano na Coface-ovim uslugama ekonomske inteligencije i poslovnih informacija, ovo rešenje se može koristiti za procenu rizika u preko 160 zemalja i 13 sektora. Ovo je interaktivna platforma sa trenutnim ekonomskim prilikama i detaljnim procenama, koju su sproveli Coface ekonomski stručnjaci širom sveta.
 
Zahvaljujući platformi Economic Insights, Coface klijenti mogu:

  • skenirati različite ekonomije u potrazi za mogućnostima za moguća ulaganja
  • kreiraju brže analize zemalja i sektora; uporedite dobavljače iz različitih zemalja da biste doneli bolje poslovne odluke o upravljanju lancem snabdevanja i ublažavanju rizika.
  • proceniti političke rizike, odnosno uslove u makroekonomskom okruženju, koji mogu uticati na profitabilnost poslovanja ili određene poslovne odluke.
  • meri veličinu poslovnih rizika povezanih sa poslovanjem u određenim regionima ili privrednim sektorima.
  • integrišite kreditne rejtinge i procene u sopstvene sisteme donošenja odluka: procenite radno okruženje, pratite fluktuacije makroekonomskog ili bankarskog rizika, ekološki, politički i društveni rizik, promene u osetljivosti sektora, procene rizika klijenata, indeks plaćanja itd.
  • uštedite dragoceno vreme tromesečnim ažuriranjima i istorijskim podacima unazad više od 10 godina.

 

Plaćanje i naplata potraživanja: poboljšajte upravljanje potraživanjima korišćenjem tehnologije za dublja proučavanja i obradu podataka.

Кompanija Coface donosi nova rešenja osmišljena za optimizaciju upravljanja potraživanjima kako bi svojim klijentima pružila optimalan kvalitet usluge pojednostavljivanjem rada menadžera za naplatu potraživanja. Coface Data Lab je razvio rešenje zasnovano na OCR (Optical Character Recognition) tehnologiji i naprednim algoritmima neuronske mreže. Ovaj novi sistem je dizajniran da se uhvati u koštac sa značajnom količinom izvoda o neplaćanju koje podnose klijenti Coface-a i velikim brojem dokumenata koje menadžerski timovi treba da "ručno" prikupe i verifikuju.
 
Za svaki novi izvod nenaplaćenih potraživanja koja zahtevaju isplatu naknade, alat analizira svu dokumentaciju koju su klijenti podneli, otkriva i razlikuje račune od drugih vrsta dokumenata. Zatim identifikuje ključne informacije (broj fakture i datum, datum dospeća plaćanja, ukupan iznos i PDV, itd.) među svim digitalnim i tekstualnim sadržajima koje izdvaja OCR. Da bi identifikovao i automatizovao ekstrakciju ovih ključnih podataka, Coface mora da obuči algoritme veštačke inteligencije na stotinama hiljada dokumenata iz zapisa koje su prethodno obrađivali timovi menadžera.
 
A rezultat? Za nekoliko minuta softver može otkriti datoteke za koje je izvod neplaćenih računa nepotpun. Smanjenjem ručne analize za 70%, ovo rešenje poboljšava vreme obrade zahteva i ubrzava proces plaćanja kompenzacije za Coface klijente. Ovo je još važnije jer je faza kompenzacije i potraživanja ključno vreme za kupca koji može biti pogođen jer jedna od njihovih porudžbina nije plaćena!
 
>> Zamolite naše stručnjake da vam se jave ili da saznaju više o našim inovativnim rešenjima putem jedinstvene globalne mreže informacija o podacima iCON bi Coface.

Vrh strane
  • Serbian
  • English