Novosti
28.09.2023.
Korporativne vesti

Coface sa: Moody's je povećao ocenu Coface-a na A1 IFRS, sa stabilnim izgledom

Coface sa: Moody's je povećao ocenu Coface-a na A1 IFRS, sa stabilnim izgledom

Moody's je povećao rejting Coface-a na A1 IFSR, sa stabilnim izgledima 28. septembra 2023. godine, rejting agencija Moody's podigla je rejting finansijske snage osiguranja (IFSR) za Coface sa A2 na A1. Agencija je takođe promenila izglede za Coface sa pozitivnih na stabilne.
 
U svom saopštenju za javnost, Moody's ističe da ovaj rejting pokazuje "sve veću diversifikaciju grupe i bolje praćenje kao I unapredjeno upravljanje izloženosti kreditnom riziku, za šta Moody's očekuje da će rezultirati manjim promenama u zaradi i boljom pozicijom osiguravača da prebrodi ekonomsku krizu. Poboljšanje takođe pokazuje dobar nivo kapitalizacije koji je grupa zadržala od 2020. i poboljšanje kvaliteta imovine."
 
Pored toga, Coface-ova visoka stopa profitabilnosti u poslednjih pet godina, sa prosečnim kombinovanim odnosom od 71% između 2018. i 2022.
 
Moody's takođe veruje da je od 2016. godine "grupa poboljšala svoje procese praćenja rizika i bila proaktivnija u prilagođavanju svog portfolija rizika. Čak i ako će volatilnost zarade ostati karakteristika kreditnog osiguranja, Moody's očekuje da će volatilnost ostati umerena."
 
Konačno, u svojim izgledima, rejting agencija naglašava da ovi "stabilni izgledi pokazuju očekivanja Moody's-a da će Coface održati koeficijent Solventnosti II iznad 180%, koeficijent finansijske poluge ispod 30% i da grupa neće značajno povećati svoj apetit za rizikom ili imovinom rizika."
 
 
Fala Gervais, direktorka finansija i rizika, komentariše:
 
"Veoma smo zadovoljni nadogradnjom Moody's-a na A1. Ovo nagrađuje rad Coface timova i prepoznaje visok nivo usluga koje nudimo našim klijentima. Takođe prepoznaje Cofaceovu agilnost i otpornost, kao i kvalitet upravljanja rizikom, koji su u srcu naše kulture i stručnosti. Coface je na putu da izvrši svoj strateški plan Build to Lead i aktivno priprema sledeće poglavlje koje će biti predstavljeno 5. marta 2024."

Preuzmite ovo obaveštenje za štampu : Coface sa: Moody's je povećao ocenu Coface-a na A1 IFRS, sa stabilnim... (345,91 kB)
Vrh strane
  • Serbian
  • English